2 dana
Trajanje

VIsegrad-Andric Grad-Mokra Gora-Zlatibor

TERMIN PUTOVANJA : 03.03.2017.

Višegrad, Andrićgrad, Mokra Gora i Zlatibor

Smještaj u Hotelu Braća Sekulić + Vodič 

Zagarantovani POLASCI iz Prijedora i Banjaluke

POLAZAK 03.03.2018. (subota)
CIJENA 110.00 KM / po osobi
UKLJUČENO
Prevoz visokoturističkim autobusom
1 noćenje sa polupansionom u hotelu Braća Sekulić na Zlatiboru (1/2 i 1/3 sobe)
Obilazak Andrićgrada, Višegrada, Mokre Gore
Boravišna taksa
Organizaciju i realizaciju putovanja
Pratilac iz agencije kao vodič
Muzičko veče
NIJE UKLJUČENO
Ulaznica za Mećavnik/Drvengrad 3 EUR/osoba

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije Vuković.

NAPOMENE:

  • Rezervacija određenog mjesta (mjesto po želji u autobusu) je moguća SAMO uz doplatu od 20 KM na licu mjesta
  • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 20 EUR/boravak
  • Za ovo putovanje potreban vam je pasoš ili važeća lična karta
P

Polazak 03.03.2018. (subota)

– Iz Prijedora u 03.00h, ispred hotela Prijedor
– Iz Banjaluke u 04.00h, sa Stare autobuske stanice
1

1. Dan: 03.03.2018. (subota)

Putovanje u pravcu Zlatibora. Usputni obilazak Višegrada i Andrićgrada (Višegrad, grad u kome je sagrađena čuvena ćuprija na Drini, grad koji je još u srednjem vijeku zbog prelaza preko rijeke Drine bio važna tačka na putu Dubrovnik-Sarajevo-Niš-Carigrad i tuda je prolazio veliki broj dubrovačkih trgovaca. Andrićgrad je turistički, kulturni, administrativni i edukativni kompleks smješten na poluostrvu između rijeka Drine i Rzava, na nekih 300 metara od višegradske ćuprije. Andrićgrad je nastao kao ideja prof. Kusturice o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanog djelima i likovima nobelovca Ive Andrića. To je ustvari vizija kako je Višegrad mogao izgledati da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi. U arhitektonskom pogledu sam grad je mješavina različitih epoha i stilova koji su je smjenjivali kroz istoriju ovog područija: vizantijski stil, otomanski period, renesansa, klasicizam. Tokom šetnje kroz glavnu ulicu-korzo posjetioci će moći da se vrate u prošlost: “ona praktično spaja dva perioda – fragmente renesanse sa otomanskim periodom i Vizantijom). Nastavak putovanja u pravcu Zlatibora…Smještaj u hotelu “BRAĆA SEKULIĆI” na Zlatiboru. Odmor. Vrijeme predviđeno za induvidualno razgledanje grada i uživanje u planinskom zraku. Večera. Za večeru predlažemo veče uz muziku. Noćenje.
2

2. Dan: (04.03.2018. nedjelja)

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme… Polazak u pravcu Mećavnika na Morkoj Gori (Park prirode “Šargan – Mokra Gora” fizički pripada unutrašnjim Dinaridima, a u okviru njih, Starovlaško-raškoj visiji koja gradi zapadni obod Srbije. I pored izraženog pograničnog položaja, mokrogorska kotlina je zahvaljujući “šarganskoj kapiji” oduvek bila značajna raskrsnica naroda, kultura i religija. Kulturno-turistički kompleks Drvengrad nalazi se na vrhu brda Mećavnik u čijem je podnožju smešteno selo Mokra Gora. Tvorac ovog jedinstvenog etno-naselja je Emir Kusturica koji je inspiraciju za svoj nesvakidašnji poduhvat dobio dok je na Mokroj Gori snimao film “Život je čudo”. Podizanje Drvengrada je praćeno idejom o savršenom životu van svakodnevnice, prepuštanja čarima prirode i zovu tradicije uz istovremeno očuvanje spone sa savremenim trenutkom). Povratak kući planiran u popodnevnim satima.  Uz kraće pauze dolazak kući predviđen u kasnim večernjim satima. 

Hotel Braca Sekulic Zlatibor

Hotel Braća Sekulić***

Preduzeće “Braća Sekulić” decenijama se veoma uspešno bavi ugostiteljstvom i turizmom u zlatiborskom kraju u objektima konačiste na Zlatiboru, “Šargan” i “Tarabića kolibe” u podnožju Tare u Kremnima, i ugostiteljsko-trgovinski objekat sa benzinskom stanicom na Beloj Zemlji nadomak Užica.

Konačište “Braća Sekulić” na Zlatiboru nalazi se 100m od tržnog centra Zlatibora, udaljeno 235 km od Beograda na magistralnom pravcu Beograd-Podgorica-Jadransko primorje. Objekat raspolaže sa 220 ležaja rasporedjenih u sobe i apartmane i nizom sportsko rekreativnih sadrzaja.

Hotel “Braća Sekulići-Šargan” u Kremnima, u podnožju Tare nalazi se u centru mesta čuvenih kremanskih proroka Tarabića. Udaljen je 240 km od Beograda na magistralnom putu Užice-Višegrad (Republika Srpska) , blizu Šarganske osmice i Mećavnika. Objekat raspolaže sa 150 ležaja rasporedjenih u dvokrevetne i porodične sobe.

“Braća Sekulić”-Bela Zemlja benzinska stanica i konačište nalazi se u neposrednoj blizini grada Užica na magistralnom pravcu Užice-Zlatibor i raspolaže sa 35 smeštajnih jedinica rasporedjenih u sobe i apartmane. U sklopu objekta nalazi se benzinska stanica, market, cafe i etno restoran sezonskog karaktera.

Hotel Braća Sekulić

Visegrad-Andricgrad-Mokragora-posjeta

Višegrad, Andrićgrad, Mokra Gora i Zlatibor
Noćenje + Polupansion + PREVOZ

Zagarantovani polasci iz Banjaluke i Prijedora

​​Po​lazak 03.03.2018. (subota)


Rezervacija i uplata ponude/aranžmana može se realizovati:

  • u kancelarijama Turističke agencije Vuković u Prijedoru i Kozarskoj Dubici (kontakt)
  • preko stranice ludipopust.com