3 dana
Trajanje

Putovanje Prag-Beč-Turistička agencija Vukovic

TERMIN PUTOVANJA : 01. ili 15.03.2018.

Prag + Beč + Zagarantovan polazak – Agencija Vuković

2 noćenja u Pragu + Obilazak Beča + Prevoz + Fakultativni izleti + Stručni vodič…
Termin putovanja po izboru u martu mjesecu 2018. godine

PRAG (Praha na češkom) je glavni i najveći grad Češke Republike. Nalazi se na rijeci Vltavi sa oko 1.2 miliona stanovnika. Osnovan je od četiri srednjovjekovna grada: Hradčana, Male strane, Starog mesta i Novog mesta. Grad je dostigao svoj vrhunac u vrijeme vladavine Karla IV tokom XIV vijeka, koji je izgradio Karlov most, Katedralu Svetog Vita, prvu gotičku katedralu u Centralnoj Evropi, a u aprilu 1348. osnovao je i Karlov Univerzitet. Iako je članica evropske unije, u Češkoj se i dalje koristi Češka Kruna. Ne propustite da posjetite veliki broj njegovih znamenitosti! Vidjećete da je toliko malo vremena, a toliko toga za vidjeti!

POLAZAK 01.03. ili 15.03.2018. (četvrtak)
CIJENA 199.00 KM / po osobi
UKLJUČENO
Prevoz visokoturističkim autobusom
Dva noćenja sa doručkom u hotelu CITY CLUB***
Stručnog vodiča tokom svih obilazaka
Obilaske prema programu (Praga i Beča)
Organizaciju putovanja
Boravišnu taksu
Pratioca iz agencije
NIJE UKLJUČENO
Obavezno putno zdravstveno osiguranje – 10 KM
Krstarenje Vltavom 60 minuta 13 €
Izlet u Karlove Vari 20 €
Doplata za sobu 1/1 – 60,00 KM

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije Vuković.

NAPOMENE:

  • Eventualna doplata za jednokrevetnu sobu inosi 60 KM
  • Za ovo putovanje obavezan je biometrijski pasoš
  • Validnost pasoša mora biti duža od 3 mjeseca od planiranog povratka
P

Polazak 01.03. ili 15.03.2018. (četvrtak)

– Iz Prijedora (ispred hotela Prijedor) u 20:00h
– Iz Banja Luke (stara autobuska stanica) u 21:00h
– Iz Gradiške (sa Nestro petrol pumpe) u 21:30h
Noćna vožnja preko teritorije Hrvatske, Slovenije, Austrije prema Republici Češkoj.
1

1. Dan: 02.03. ili 16.03.2018 (petak) - Prag

Uz redovne granične formalnosti i sa usputnim zadržavanjima radi odmora i osvježenja, u prijepodnevnim satima dolazak u Prag. Sastanak sa vodičem i odlazak u detaljno razgledanje grada (u trajanju cca 4 sata) sa licenciranim turističkim vodičem: Dvorac Hradčani, Katedrala Sv. Vida, Predsjednička palata, crkva Sv. Đorđa, Vladštajnsi park, najuža ulica u Pragu, Karlov most, Jevrejska četvrt, astrološki sat, Tinska crkva, crkva Svetog Nikole, spomenik Janu Husu, Staromestske namesti, Praška brana, Vaclavske namesti, spomenik Svetom Vaclavu.
Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U zavisnosti od zahtjeva ili želje putnika postoji mogućnost zajedničkog odlaska na najveći trg u Pragu – Vaclavski Trg, kao i na Staromesni Trg. Smještaj putnika u hotel. Naveče slobodno vrijeme preporučujemo odlazak do grada i druženje u nekoj od bezbroj pivnica, noćnih klubova ili diskoteka u samom centru grada. Povratak u  hotel. Noćenje..
2

2. Dan: 03.03. ili 17.03.2018. (subota) - Prag

Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni cjelodnevni izlet u Karlove Vari – na sto trideset kilometara od Praga nalaze se Karlove Vari. Grad koji je nastao u prvoj polovini 14. vijeka. Nazvan po Karlu Četvrtom, koji ga je i osnovao. Legenda kaže da je kralj pošao u lov na jelene i na tom mjestu ranio jednoga koji je uspio da pobjegne. Stigli su ga psi zaglavljenog u blatu, a kad su ga lovci izvukli – rane nije bilo. Onda je kralj, opet po legendi, namazao ruke blatom jer je imao problema sa kostoboljom i bol je nestala! Tada je naredio da se tu podigne naselje gdje će ljudi dolaziti da se leče.  Povratak u Prag. Naveče  predlažemo fakultativnu vožnju luksuznim brodom po Vltavi u trajanju od cca 60 minuta. Povratak u hotel. Noćenje.
3

3. Dan: 04.03. ili 18.03.2018. (nedjelja) - Prag - Beč

Doručak. Napuštanje hotela i vožnja prema Austriji. Usputna posjeta i obilazak glavnog grada Austrije – Beča, u pratnji licenciranog turističkog vodiča. Obilazak zgrade državne Opere, zgrade Parlamenta, Trga Marije Terezije, zgrade Burgteatra, zgrade dvorca Hofburg… Nastavak putovanja – vožnja preko teritorije Republike Slovenije i Hrvatske. Planirano vrijeme dolaska u ponoćnim satima.

Putovanje u Beč, Austrija

Beč – „grad muzike” je glavni grad Austrije, razvio se kao keltsko naselje na obali Dunava i postao jedan od najvažnijih rimskih baza centralne Evrope. Jedan je od najlepših gradova u Evropi, podeljen je na 23 okruga i broji oko 1,5 miliona stanovnika. Jedna od mnogobrojnih fascinantnih građevina, palata Šenbrun, nekada korišćena kao letnja rezidencija Habsburgovca, građena je kao rival Versaju.

AURELI HOTEL City Club

AURELI HOTEL  CITY CLUB

Looking for pleasant and comfortable accommodation with an ideal location close to the city centre with all the tourist attractions? Then the City Club Aureli Hotel is perfect for you. It is located in Prague’s New Town, just a 15-minute walk from Wenceslas Squarw boulevard and 5 minutes from the underground station. You will enjoy the pulse of the city and be surrounded by history at every corner.

All 106 tastefully decorated rooms are equipped with all the comforts you will need for a pleasant stay in Prague. The comfortable beds will embrace you warmly, anytime you need a break from the entertainment, shopping and tourist attractions, which are countless within the vicinity.

AURELI HOTEL  CITY CLUB

 

http://www.prevozvukovic.com/wp-content/uploads/2017/08/Putovanje-u-Prag-Ceska.jpg

TERMIN PUTOVANJA : 01. ili 15.03.2018./04. ili 18.03.2018.

Prag + Beč + Zagarantovan polazak – Turistička agencija Vuković

2 noćenja u Pragu + Obilazak Beča + Prevoz + Fakultativni Izleti + Stručni vodič…

Termin putovanja po izboru u martu mjesecu 2018. godine


Rezervacija i uplata aranžmana može se realizovati: