4 dana
Trajanje

dvorci-bavarske

TERMIN PUTOVANJA : 19.04.2018.

MINHEN+DVORCI BAVARSKE+SALZBURG

Razgledanje Minhena i Salzburga

POLAZAK 19.04.2018. (četvrtak)
CIJENA 259.00 KM / po osobi
UKLJUČENO
Prevoz visokoturističkim autobusom
2 noćenja sa doručkom u hotelu Imperial Imperial *** (1/2 i 1/3 sobe)
Usluga licenciranog turističkog vodiča
Razgledanje Minhena i Salzburga
Troškove realizacije programa
NIJE UKLJUČENO
Obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 10 KM/osoba
Individualne troškove putnika
Fakultativni izleti:
– Ulaznice za Dvorce Nojšvanštajn i Hohenšvangau – 30 EUR ,
– Ulaznica za dvorac Herenkimze, sa uračunatom vožnjom brodićem po jezeru – 25 EUR
Doplata za sobu 1/1 – 55,00 EUR

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije Vuković.

NAPOMENE:

  • Eventualna doplata za jednokrevetnu sobu inosi 55 EUR
  • Za ovo putovanje obavezan je biometrijski pasoš
  • Validnost pasoša mora biti duža od 3 mjeseca od planiranog povratka
P

Polazak 19.04.2018. (četvrtak)

– Iz Prijedora u 21.00h, ispred hotela Prijedor
– Iz Banjaluke u 22.00h, sa Stare autobuske stanice
– Iz Gradiške sa Nestro petrola u 22:30h.
1

1. Dan: 19.04.2018. (četvrtak)

Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju.
2

2. Dan: 20.04.2018. (petak)

MINHEN-MINHENSKA PALATA RESIDENZ : Dolazak u jutarnjim satima u Minhen. Minhen – treći po veličini grad u Njemačkoj, poslije Berlina i Hamburga, koji leži na rijeci Izar, na obroncima Alpa. Zlatno doba doživio je sredinom 19. vijeka pod upravom preduzimljivih i obrazovanih vladara novostvorene bavarske kraljevine Ludviga I i njegovog sina Maksimilijana II, koji su bili na čelu države četiri decenije. U to vrijeme izgrađene su mnoge znamenite građevine, a Minhen je postao veliki centar njemačke kulture i umjetnosti. Njegova danas najpoznatija manifestacija, čuveni Oktoberfest koji je nedavno obilježio 200.godišnjicu, privlači svake godine, za samo dvije nedelje, oko šest miliona posjetilaca. Po dolasku, razgledanje grada autobusom i pješke: glavni trg Marienplac sa starom i novom gradskom vjećnicom u neogotskom stilu, gradski zvonik sa 43 zvona, Bogorodičina crkva (15. vijek) sa dva tornja (99 m) u kojoj su sahranjivani vladari Bavarske, kraljevska palata, pivnica Hofbrauhaus, nova i stara Pinakoteka, Trg Odeon, Kraljev trg. Minhenska palata (Residenz) podignuta u 14.vijeku bila je palata bavarskih kraljeva od 1508. do 1918. godine. Ova najveća gradska palata u Njemačkoj sa čuvenom kraljevom riznicom nalazi se u centru grada i otvorena je za sve zainteresovane koji žele uživati u bivšoj kraljevskoj kolekciji i ubraja se među najznačajnije muzeje enterijera u Evropi. U nastavku smještaj u hotelu IMPERIAL***. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3

3. Dan: 21.04.2018. (subota)

MINHEN – DVORCI NOJŠVANŠTAJN i HOHENŠVANGAU – MINHEN:Doručak. Dan predviđen za obilazak dvoraca Bavarske. Otprilike za 45 minuta vožnje stižemo do bajkovitog dvorca Nojšvanštajn. Penjemo se prema dvorcu koji je kralj Ludvig II podigao na litici iznad klisure u bavarskim Alpima kod mjesta Fusen, blizu granice sa Austrijom. Nojšvanštajn je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za dobro poznati dvorac iz bajke u njegovim crtanim filmovima. Pred kraj Drugog svjetskog rata u dvorcu su bile pohranjene zalihe zlata Deutsche Reichsbanke koje su posljednjih dana rata odvezene na, do današnjih dana nepoznato mjesto. Prema nekim teorijama potopljene su u obližnjem jezeru Alatzi, ali te pretpostavke nikada nisu dokazane. Nastavljamo do dvorca Hohenšvangau, u koji ulazmo sa istom ulaznicom. Povratak u hotel. Noćenje.
4

4. Dan: 22.04.2018. (nedjelja)

MINHEN – DVORAC HERENKIMZE – SALZBURG – BANJA LUKA – PRIJEDOR: Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom za gradić Prien na najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku slobodno vrijeme ili fakultativno ukrcavanje na brod i vožnja “Bavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrva na kome je dvorac Herenkimze. Posjeta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana i mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen, a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Poslije obilaska dvorca i muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. Nastavak putovanja za Salzburg. Taj prelijepi barokni grad na obroncima Alpa nosi s pravom epitet „germanski Rim“; njegovo gradsko jezgro dio je svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO, koje su uredili, znatnim djelom, čuvene italijanske arhitekte Skamoci i Solari u drugoj polovini 16.vijeka. U različitim formama Salzburg čuva uspomenu na svog najslavnijeg sugrađanina Volfganga Amadeusa Mocarta (1756 – 1791), jednog od najmlađih genija i najplodnijih stvaralaca u istoriji muzike, koji je komponovao preko 600 djela. Obilazak pješice istorijskog centra: dvorac Mirabel, Mocartova rodna kuća, Stari trg, Mocartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, biskupska rezidencija, crkva sv. Sebastijana, kuća u kojoj je stanovao Mocart, tvrđava Hoensalcburg. Slobodno vrijeme. Polazak u pravcu Republike Srpske oko 18h. Noćnja voznja sa očekivanim dolaskom kući u ranim jutarnjim satima. KRAJ PROGRAMA.

Imperial1

Hotel Imperial*** – Minhen

For a pleasant stay, it takes more than just a bed and a roof over your head. For real pleasure, it takes more than just a warm meal on the plate. And deep relaxation requires more than a sauna with relaxation area. Places where you as a guest feel all around comfortable, are distinguished by the fact that you are in good hands and feel inspired to enjoy time and space and to be pampered in a most attentive way. Creating such places and those moments that is our passion. We will work for this with all enthusiasm, full commitment and a keen sense for your individual needs – every day again.

BEENIT – TRIPADVISOR

Hotel Imperial

dvorci-bavarske

TERMIN PUTOVANJA : 19.04.2018./22.04.2018.

MINHEN+DVORCI BAVARSKE+SALZBURG

2 Noćenja sa Doručkom + Turistički Vodič + Razgledanje Minhena i Salzburga!

Polasci iz Prijedora, Banjaluke i gradiške


Rezervacija i uplata ponude/aranžmana može se realizovati:

  • u kancelarijama Turističke agencije Vuković u Prijedoru i Kozarskoj Dubici (kontakt)
  • preko stranice ludipopust.com